نمایش

image

depression

کریستینا بارتا، عضو مرکز اعتیاد و سلامت روانى تورنتو مى گوید: پاره اى اوقات کسى که دچار افسردگى بالینى است ، چنان در دریاى ژرف نومیدى غوطه مى خورد که حس مى کند هیچ روزنه امیدى نیست و از همین رو چاره اى جز مرگ و نیستى نمى یابد. 
افسردگی یک اختلال روانی شایع است که می تواند بر احساسات، افکار ، رفتار و سلامت جسمی فرد تاثیر بگذارد. افراد مبتلا به افسردگی معمولا احساس غمگینی ، بی علاقگی ، خستگی و بی ارزشی می کنند. این احساسات ممکن است به قدری شدید باشند که فرد نتواند به فعالیت های روزمره خود بپردازد. 
افراد مبتلا به افسردگی ممکن است، با مشکلاتی در تمرکز، خواب ، اشتها و سطح انرژی روبه رو شوند. این حالت ممکن است به حدی شدید باشد که فعالیت های روزمره و اجتماعی فرد را مختل کند. 

افسردگی در کودکان و نوجوانان :
افسردگی تنها مختص بزرگسالان نیست و کودکان نیز ممکن است به آن مبتلا شوند. 
توجه به این نکته مهم است که علائم افسردگی در کودکان ممکن است با بزرگسالان متفاوت باشد و گاهی اوقات تشخیص آن دشوارتر است. 

برخی از علائم شایع افسردگی در کودکان و نوجوانان عبارتند از:

1. تغییرات در رفتار: 
کودک ممکن است بی حال یا بی انگیزه به نظر برسد و از فعالیت هایی که قبلا به آنها علاقه مند بوده ، فاصله بگیرد. 

2. تغییرات خلقی :
احساس غم و اندوه ، عصبانیت ، یا تحریک پذیری ممکن است به وضوح دیده شود. کودک ممکن است به راحتی ناراحت شود یا بیش از حد غمگین باشد. 

3. تغییر در اشتها و وزن :
کاهش یا افزایش شدید و غیر عادی وزن و همچنین از دست دادن اشتها و یا پرخوری می تواند از علائم افسردگی در کودکان باشد. 

4. اختلالات خواب:
بی خوابی و یا خواب بیش از حد ، احساس خستگی و بی انرژی بودن پس از خواب کافی می تواند از علائم افسردگی باشد. 

5. مشکلات در مدرسه :
کاهش عملکرد تحصیلی، مشکلات در تمرکز و ناتوانی در انجام تکالیف ، افت تحصیلی و مشکل در انجام تکالیف ممکن است نشانگر افسردگی باشد. 

6. شکایت از دردهای جسمانی :
مانند سردرد ، دل درد ، یا دردهای عضلانی که دلیل پزشکی مشخصی برای آنها وجود ندارد. 

7. احساس بی ارزشی :
کودک ممکن است احساس کند که هیچ ارزشی ندارد یا کار اشتباهی انجام داده است. 

کودکانی که از افسردگی رنج می برند اغلب خود را از نظر اجتماعی ناتوان ، دوست نداشتنی و بی انگیزه توصیف می کنند. آنها ممکن است در یافتن چیزی که در زندگیشان مهم به نظر می رسد مشکل داشته باشند. 
احساس گناه ممکن است منجر به رفتارهای خود ویرانگر از جمله انزوای اجتماعی شود که آنها را از همسالان و خانواده جدا می کند. نگرانی و توجه غیر معمول به مرگ و مردن با افسردگی در نوجوانان مرتبط است. 

دلایل افسردگی در کودکان:
دلایل بروز افسرگی در کودکان بسیار متنوع است و می تواند شامل عوامل ژنتیکی ، رویدادهای استرس زا مثل طلاق والدین ، از دست دادن عزیزان ، مشکلات تحصیلی ، مشکلات خانوادگی یا تجربه های آسیب زا باشد.  

علائم افسردگی در بزرگسالان:
افسردگی یک اختلال روانی شایع است که می تواند بر احساسات ، افکار و رفتار فرد تاثیر بگذارد. علائم افسردگی در افراد مختلف متفاوت است و شدت آنها نیز می تواند متفاوت باشد. 

برخی از علائم شایع افسردگی در بزرگسالان عبارتند از: 

1. احساس غم و اندوه یا پوچی : 
این احساس ممکن است به قدری شدید باشد که فرد احساس کند هیچ چیز نمی تواند او را خوشحال کند. 

2. از دست دادن علاقه به فعالیت ها :
احساس غمگینی مداوم و نبودن لذت در فعالیت های روزمره که قبلا فرد از آنها لذت می برده . مانند ورزش ، سرگرمی ها یا معاشرت با دوستان. 

3. تغییرات در اشتها و وزن :
کاهش یا افزایش شدید اشتها که می تواند منجر به کاهش یا افزایش وزن شود. 

4. مشکلات خواب : 
فرد ممکن است بیش از حد بخوابد یا دچار بی خوابی شود. 

5. احساس بی ارزشی یا گناه : 
احساس بی کفایتی یا گناه غیر منطقی نسبت به کارهای گذشته یا شرایط فعلی .

6. افکار خودکشی یا مرگ 

7. کاهش توانایی تمرکز و یادآوری و یا تصمیم گیری 

8. اضطراب و بی قراری ، عدم آرامش و احساس نگرانی 

                                                                                                                   

اگر این علائم به مدت دو هفته یا بیشتر ادامه داشته باشند و تاثیر منفی بر عملکرد روزمره فرد بگذارد، ممکن است نشانه ای از افسردگی باشد و نیاز به مشاوره یا درمان پزشکی داشته باشد. 
این ها تنها برخی از علائم افسردگی هستند و ممکن است همه افراد مبتلا به افسردگی همه این علائم را نداشته باشند. همچنین داشتن برخی از این علائم لزوما به معنای افسردگی نیست . برای تشخیص دقیق بهتر است به یک روانشناس مراجعه کنید. 

راه های درمان افسردگی :
انتخاب بهترین روش درمان به عوامل مختلفی از جمله شدت افسردگی ، علائم ، سن و دیگر عوامل فرد بستگی دارد. 
یکی از موثرترین روش های درمان افسردگی ، روان درمانی است. در روان درمانی فرد با یک متخصص سلامت روان کار می کند تا افکار ، احساسات و رفتارهای منفی را شناسایی و تغییر دهد. 
درمان شناختی رفتاری یکی از موثرترین رویکردهای درمانی ، در درمان افسردگی است که در آن درمانگر به فرد کمک می کند تا افکار منفی خود را شناسایی کرده و با افکار مثبت جایگزین کند. افراد در این روش درمانی معتقدند با تغییر رفتار ، می توان افکار و احساسات را تغییر داد. 
همچنین در صورت شدید بودن علائم داروهای ضدافسردگی می توانند به تنظیم شیمیایی مغز کمک کنند و علائم افسردگی را کاهش دهند. روانپزشکان از طریق داروهایی مانند SSRIs ( بازدارنده های بازجذب سرتونین ) با SNRIs ( بازدارنده های بازجذب سرتونین و نوراپی نفرین ) بر اساس شرایط فرد ، به کاهش علائم کمک می کنند. 
در بسیاری از موارد ترکیب روان درمانی و دارو درمانی بهترین نتیجه را در درمان افسردگی دارد.
برای آشنایی با تفاوت روان درمانی و دارو درمانی، این مقاله را مطالعه کنید.
در برخی موارد ، به دلیل شدید بودن علائم افسردگی ، پزشکان از روش هایی مانند تحریک مغناطیسی مغز ( TMS ) یا درمان با شوک الکتریکی (  ECT ) استفاده می کنند.  


در صورت نیاز ، متخصصین برجسته مهرک ،  در درمان افسردگی و ارائه خدمات مشاوره آنلاین و حضوری به شما کمک می کنند.